Drożdże gorzelnicze

 

Coobra Pure

W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży

Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.

 

Coobra24h

Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.

Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 24 godziny.

(w celu obniżenia kosztów drożdże te można dzielić np. na dwie porcje lub zwiększyć 2 x proporcję składników - wydłuży to tylko czas fermentacji do kilku dni)

 

 

Coobra7

Zawartość: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.

 

Coobra8

Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.

 

Coobra 6 MAGNUM - duże nastawy

Zawartość: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

 

SUPER T3

Zawartość: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-250C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-250C.

 

MixerMan TURBO

Zawartość: zestaw zawiera dwie próżniowo zapakowane torebki:

- ok.90g mocnych, aktywnych drożdży;

- ok. 100g pożywka + mikroelementy;

Instrukcja: 6kg cukru daje 16% w ciągu 3-4 dni.. Rozpuścić cukier w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 25-300C dodać zawartość obydwu torebek i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Optymalna temperatura fermentacji: 250C.

Zaprawki gatunkowe i esencje smakowe do wódek i destylatów.

 

-Whisky, Metaxa, Cognac, Rum, Tequila, Gin

- Czarna pożeczka, Jabłkowa, Limonkowa, Cytrynowa, Gruszkowa, Melonowa, Mandarynkowa, Wiśniowa

 

Instrukcja:

Zaprawki renomowanej szwedzkiej marki STRANDS:

-zawartość buteleczki 25ml dodać do 0,7l wodki lub destylatu 40%, odstawić na 24h i gotowe

Esencje smakowe firmy BIOWIN: Gruszkowa,, Wiśniowa, Rum, Tequila, Whisky

-zawartość butelki 40ml dodać do 4 L wódki, destylatu  40-45 % wymieszać i odstawić na 24h, Wgłębienia w buteleczce pozwalają odmierzyć porcje 10 ml, dawkę na 1 L trunku..

Węgiel aktywny granulowany Combra

 

Węgiel służący do filtrowania płynów, destylatów, w wyniku, czego otrzymany płyn jest super czysty (w smaku i zapachu). Można również używać do filtracji wody.

 

- objętość 1,7 L

- granulacja 0,43- 1,7 mm

- absorpcja 1050 m2 g

- waga 0,7 kg

 

Jako sprzęt do filtracji polecamy cylinder szklany.

 

Węgiel nie jest jednokrotnego użytku!!!

Oferowany worek 1,7 L starcza na ok. trzy napełnienia cylindra, przez jedno napełnienie przefiltrujemy min. 10-15 L destylatu.

Zestawy ziół do nalewek, wódek i miodów oraz płatki dębowe.ę.

Destylaty - Surowce home oferta sklep PIWO WINO DESTYLATY PRZETWÓRSTWO kontakt