Dodatek - Krystaliczna glukoza
Jest łatwo fermentowana. Stosując ją smak piwa będzie łagodniejszy, bardziej zharmonizowany, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może ujawnić się przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy może być stosowany do wszystkich rodzaju piwa.
Dodatek - Polepszacz piwa domowego
Kompozycję tę polecamy jako doskonały zamiennik dodatku cukru (sacharyna) przy ważeniu piwa domowego. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka, naturalnych składników:
glukozy - zapewniającej lepsze odfermentowanie, maltodekstryn i suszonego ekstraktu słodowego - uwydatniających posmak wspaniałego pełnego piwa i trwałej delikatnej piany. Polepszacz polecany jest do wszystkich rodzajów piw jeżeli zależy nam na podkreśleniu jego głebi i pięknego słodowego aromantu.
Ekstrakty słodowe - jasny ekstrakt słodowy jęczmienny
Może być stosowany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją w balonie szklanym lub pojemniku fermentacyjnym, wzbogaca smak i aromat piwa.
Dodatek - Jasny ekstrakt słodowy słodowy w proszku
Może byc dodany zamiast cukru lub glukozy przed drugą fermentacją w butelkach, wzbogaca smak i aromat piwa, wzmacnia pianę.
Ekstrakty słodowe - bursztynowy ekstrakt słodowy
Może być stosowany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją w balonie szklanym lub pojemniku fermentacyjnym, wzbogaca smak i aromat piwa.
Ekstrakty słodowe - ciemny ekstrakt słodowy
Może być stosowany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją w balonie szklanym lub pojemniku fermentacyjnym, wzbogaca smak i aromat piwa.
Ekstrakty słodowe - jasny pszenniczy ekstrakt słodowy
Może być stosowany zamiast cukru przed pierwszą fermentacją w balonie szklanym lub pojemniku fermentacyjnym, wzbogaca smak i aromat piwa.